Wandlampen zijn tegenwoordig een musthave voor ieder interieur. In de gang, de woonkamer, badkamer of keuken. Wandlampen zijn geschikt voor plaatsverlichting, algemene verlichting of geven extra geaccentueerd licht bijvoorbeeld wanneer u de lamp op een schilderij richt. Wanneer u een wandlamp wilt gebruiken voor taak- of werkverlichting, dan kiest u een wandlamp die met het licht naar beneden schijnen. Wanneer u de lamp wilt gebruiken, bijvoorbeeld om te lezen, dan ligt de gemiddelde hoogte van een wandlamp tussen de 120 tot 140 centimeter van de vloer.

Wanneer u een lamplamp wilt gebruiken als sfeerverlichting, dan kiest u een wandlamp die omhoog schijnt. Wandlampen die bedoeld zijn als sfeerverlichting hangen op een gemiddelde hoogte rond de 180 centimeter. Sfeer wandlampen waarvan de bovenzijde open is, hangen vaak wat hoger zodat men niet in de lichtbron kan kijken.

Wandlampen geven naast het gebruik van hang- en vloerlampen, het interieur een mooie subtiele touch. Zo is een wandlamp ideaal om de muur een beetje op te fleuren, dit in plaats van een schilderij of poster. Het voordeel van een wandlamp is dat deze weinig plek in neemt, vergeleken met een vloerlamp, door het feit dat deze aan de muur wordt bevestigd. Daarnaast kunt u bij een wandlamp zelf bepalen op welke hoogte deze wordt gehangen, dit weer afhankelijk van het gebruik ervan. Wandlampen zijn er allerlei verschillende stijlen, denk aan: industrieel, klassiek, modern en design.

Industriële wandlampen zijn een opkomende trend in de tijd van nu. Industriële wandlampen hebben vaak een stoer en robuust uiterlijk waardoor het lijkt alsof ze zo uit de fabrieken van vroeger komen. Deze trend is gebaseerd op de industriële revolutie uit de jaren tachtig en komt nu weer helemaal terug. Industriële wandlampen kennen vaak grove elementen zoals grote vleugelmoeren waarmee de lamp aan de muur wordt bevestigd. Met industriële lampen creëert u een stoere look. Deze wandlampen passen binnen een industrieel interieur, maar ook prima in een moderne inrichting.

Tegenover de industriële wandlampen staan de klassieke wandlampen, ook wel antieke of brocante lampen genoemd. Deze zijn meestal uitgevoerd in het brons en kennen vaak een hele warme uitstraling. Sommige wandlampen zijn afgewerkt in de vorm van kaarsen, dit geeft een traditionele uitstraling.  Klassieke wandlampen passen prachtig in een traditionele woon- of slaapkamer en geven een rustig effect zodat men ’s avonds bijvoorbeeld kan genieten van een goed boek.

Moderne en design wandlampen passen binnen elk interieur. Moderne en design wandlampen worden gekenmerkt door de strakke vormen en simpele kleuren namelijk: wit, zwart of een grijstint. Moderne en design wandlampen zijn ook zeer geschikt als verlichting van de badkamer. Denk aan een lamp boven de spiegel, of sfeervolle verlichting terwijl u geniet van een warm bad.

Ruim aanbod bij LichtXpert                                                                                       

Bij LichtXpert kunt u terecht voor een wandlamp voor elke stijl. Zij bieden een ruim aanbod van goede kwaliteit. Naast de stijlen industrieel, klassiek, modern en design, bieden zij ook een groot aanbod kinderlampen aan. Simpele kinderwandlampen zijn bij LichtXpert te vinden, maar ook kinderlampen met leuke vormen zoals een ster of een auto.  U kunt bij hen terecht voor de volgende categorieën:

Moderne wandlampen
Klassieke wandlampen
Industriële wandlampen
Design wandlampen
LED wandlampen
Kinderwandlampen

Ook vindt u bij LichtXpert veel verschillende kleuren wandlampen. Niet enkel simpele kleuren maar zij bieden ook lampen aan in bijvoorbeeld groen of blauw.

Liever een hanglamp? Kijk snel bij dit artikel over hanglampen!