Landelijke lampen zijn de trend van het moment en dit is uiteraard niet voor niets het geval. Deze lampen kunnen stoer en robuust zijn maar juist ook rustgevend en zacht.

Landelijke lampen zie je vaak in rustige aardse kleuren zoals grijs, bruin, wit en beige. De materialen waar je landelijke lampen aan kunt herkennen zijn over het algemeen van natuurlijk materiaal zoals hout en riet. Landelijke lampen passen heus niet alleen in een boerderijtje maar ook in een industrieel, scandinavisch en met uitzondering in een modern interieur komen deze lampen ook zeker tot zijn recht!
Hieronder vind je mijn top 6 aan landelijke lampen die ik vond op het web. Ik heb vooral gekeken wat mijn opviel aan de lamp en wat het zo anders maakt dan een andere vloerlamp, hanglamp of tafellamp die ook van hout gemaakt is.

Nummer 1 Schots

Het merk ‘Zuiver Highland’ vind ik werkelijk prachtige lampen maken. Zo vind ik de vloerlamp ‘Tripod’ een van de mooiste maar tegelijk simpelste vloerlampen.
De vloerlampen bestaan uit een houten driepoot met een kap erboven op. De kap is beschikbaar in verschillende gave kleuren zoals: zwart, wit en met een rood schots patroon. In mijn eigen interieur zou ik snel voor een vloerlamp met een witte kap gaan omdat dit rust uitstraalt. Daarnaast is dit ook en stuk makkelijker te combineren. Toch is mijn favoriet de kap met de rood schotse print. Het merk toont hiermee dat ze bereid zijn riscio’s te nemen in het assortiment. De vloerlamp is daarnaast ook nog in leuke tafellampjes verkrijgbaar. Zo kun je ideaal eenheid creeren in je woning. Naast een assortiment lampen heeft het merk ook stoelen en andere meubels en accessoires in dezelfde kleurencombinatie als de lampen.

Nummer 2 Echt een natuurlijke uitstraling

De houten tafellampen van het merk ‘La forma’ hebben een typische landelijke uitstraling. De lampen hebben namelijk voeten van natuurlijke materialen. En de kappen van de tafellampen zijn in aardse kleuren. Ik vind de tafellamp ‘Comet’ het opvallendst door het gekrulde tropische hout wat zich op de voet bevindt. Ook dit merk heeft het goed bekeken en heeft van veel van de tafellampen ook een vloerlamp in het assortiment.

Nummer 3 Houten kralen

Ken je de hanglampen van ‘Bloomingville’ al? Ik vond op het internet een erg unieke hanglamp van het merk. De lamp bestaat uit een grote peer aan een snoer waar houten kralen aan bevestigd zitten. De kralen heb je in de optie alleen maar houtkleur of juist om en om hout en een zwarte kraal gecombineerd. Eén zo’n simpel lampje is naar mijn idee niet echt mooi en neemt niet genoeg ruimte in. Maar een paar van deze unieke hanglampen boven een tafel geven een speels effect!

Nummer 4 Praktische lamp

De ‘Torona’ van het merk ‘Eglo’ is niet alleen een super praktische lamp maar heeft daarnaast ook nog een stoere uitstraling. De lamp is kantelbaar door de handige knikarm. De kap en de voet van de lamp zijn afgewerkt met een prachtige matte grijze kleur. De rest van de lamp heeft een licht bruine hout kleur. Echt een top combinatie wat mij betreft! De lamp heeft nog een speels accent meegekregen door het zwart-wit gestreepte snoer dat door het frame heenloopt. Hier is overnagedacht, dit is te zien aan de drie perfect geplaatste gaten waar het snoer precies doorheen past.

Nummer 5 Rotan

In eerste instantie moest ik hard lachen bij het zien van deze lamp. Wat een aparte lamp! Ik had zoiets nog nooit gezien. Maaar toen ik wat langer de lamp bestudeerde, vond ik de vormgeving en afwerking van de lamp echt top. De lamp is gemaakt uit cirkels rotan die tegelijk weer met elkaar verbonden zijn. De cirkels rotan van de lamp zorgen ervoor dat er een uniek lichtspel op de wand ontstaat. De lamp is van het merk ‘Dutchbone’.

Nummer 6 Domus

En dan zijn we ondertussen alweer aangekomen bij de laatste lamp uit mijn top 6 landelijke lampen.
Persoonlijk zou ik zelf niet zo’n prijzige lamp aanschaffen maar kijken mag altijd natuurlijk! De lamp is van het merk ‘Domus’ en heet ‘Pollo’. De lamp is verkrijgbaar in houtkleur of in het zwart. De lamp bestaat -om het zo maar even te zeggen- uit twee planken die verbonden zijn met een kantelbaar mechanisme. Op deze manier kun je zelf bepalen wat de hoogte van het licht moet zijn. De kap van de lamp is een driehoek vormige melkwitte kap. Dit maakt de lamp naar mijn mening zo bijzonder. Vaak zie je bij houten lampen een linnen kap.

Heb jij een landelijke lamp in je interieur of ben je toch wat meer van een andere interieurstijl? Welke is jouw favoriet uit mijn top zes landelijke lampen?

Toe aan een nieuwe hanglamp? Lees snel het artikel over hanglampen!