Wil jij een sfeervolle woning? Dan zijn accessoires en planten onmisbaar.

Planten als sfeermakers

Planten maken echt sfeer in je woning. Veel mensen zetten planten alleen in hun woonkamer. Maar ze zijn ook erg geschikt om in andere ruimtes van je huis te plaatsen. Het is bijvoorbeeld erg mooi om een hangplant in je trappengat te hangen of een mooie plant in de gang te zetten.

Planten zuiveren de lucht

Planten zijn niet alleen sfeermakers. Sommige planten zuiveren ook de lucht en zijn daardoor erg geschikt voor je woonkamer, maar ook zeker voor in je slaapkamer zijn deze geschikt.

Kleurrijke planten

Veel planten zijn groen. Maar er zijn ook planten waar mooie kleurrijke bloemen in groeien. Als jij een bepaald kleur terug laat komen in je accessoires, dan is het mooi als deze kleur ook terugkomt in de bloemen van je plant.

Accessoires

Accessoires zijn ook erg belangrijk voor een juiste sfeer. Je kunt her en der wat kleine accessoires neer zetten. Maar het is ook mooi om enkele grote accessoires neer te zetten. Deze vallen dan echt op. Ook kan je een aantal kleine accessoires bij elkaar op een plateau zetten, dit geeft een mooi effect.

Schilderij en foto’s

Om het niet te druk te maken in de woonkamer is het mooi om een groot schilderij op te hangen in plaats van allemaal losse lijstjes. Een plaats waar losse fotolijstjes wel erg mooi staan, is het trappengat. Dit is een leuke plaats om foto’s van je kinderen of vakanties of andere mooie herinneringen op te hangen.

Wanddoek

Iets nieuws is een wanddoek. Dit is eigenlijk een schilderij, maar dan op een doek afgebeeld. Dit doek hang je aan een gordijnroede op de muur van bijvoorbeeld je woonkamer. Omdat dit iets nieuws is, zie je dit nog niet veel. Je hebt dan echt iets unieks in je woning.

Kaarsjes

Kaarsjes mogen eigenlijk niet ontbreken in een woning. Of het nou om je woonkamer, slaapkamer, badkamer of toilet gaat, overal kan je kaarsjes (waxinelichtjes) plaatsen. Deze creëren een gezellige, knusse sfeer.

Dus wil je een sfeervolle woning, dan zijn de juiste accessoires en planten erg belangrijk. Planten zijn te koop bij tuincentra, maar ook bij bouwmarkten verkopen ze deze tegenwoordig regelmatig. Mooie accessoires kan je tegenwoordig overal kopen. Je kunt dit zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Een fijne sfeer in huis is dus bereikbaar voor iedereen! Veel plezier!