Goede verlichting is voor elk interieur belangrijk. Een goed belichte kamer is naast praktisch, ook een sfeer maker. Verlichting is te combineren door het gebruik van verschillende soorten: hanglampen, staande lampen, tafellampjes, of plafonnières, hiermee is de ruimte is al voor een groot gedeelte verlicht.

Plafondlamp voor in de woonkamer

Als er een grotere, en langere woonkamer gecreëerd moet worden voor het oog dan kan er gekozen worden voor een plafondlamp. Doordat de plafondlamp in de woonkamer de lichtstralen via het plafond en de muren laat weerkaatsen zal er een optisch vergoot beeld gecreëerd worden. Door het gebruik van een plafondlamp is tevens de hele ruimte direct verlicht, wat zeer functioneel is.

‘S avonds of bij speciale gelegenheden kan een plafondlamp gedimd worden, mits deze voorzien is van een dim knop. Hiermee kan in een handomdraai een andere sfeer gecreëerd worden.DALEN-Tech-plafondlamp-in-strakke-woonkamer.1415395643-van-leds4home

Plafondlamp voor in de hal

Er is een gezegde dat luide “Er komt nooit een tweede kans, om een eerste indruk te maken” deze spreuk gaat zeker op als het gaat om de verlichting in de hal. De hal is de eerste ruimte die het bezoek binnenkomt bij uw huis.

De mogelijkheden voor verlichting in de hal zijn eindeloos: inbouwspot, wandlamp, plafondlamp, of een hanglamp het is allemaal mogelijk. Waar rekening mee gehouden moet worden in de hal is dat er voldoende licht aanwezig is. De hal is vaak een kleine ruimte tegenover de rest van uw woning, hiervoor kunt u het beste kiezen voor indirect licht. Dit licht zorgt voor een ruimere en grotere ruimte voor het oog, en zullen hinderlijke schaduwen worden voorkomen.

 

Plafondlamp voor in de eetkamer

De eettafel hoort het grootste lichtpunt te ontvangen, voor in de eetkamer is het aan te raden om drie dezelfde kleinere hanglampen naast elkaar te hangen, die ieder afzonderlijk van elkaar in hoogte te verstellen zijn. Ook in de eetkamer is een dimmer aan te raden, zodat er zelfs voor een romantisch diner een bijzonder licht gecreëerd kan worden.

In de eetkamer is het niet aan te raden om te kiezen voor een plafonnière, doordat het licht van een plafonnière breed verspreid wordt, en niet de intieme uitstraling geeft van een hanglamp. Is er toch een voorkeur voor een plafonnière werk de muren dan ook af met wandlampjes, zodat er voldoende lichtinval is op de eettafel.

Plafondlamp voor in de keuken

In de keuken hoort het licht voornamelijk functioneel te zijn. TL buizen zijn functioneel, maar geven niet altijd een bijzondere uitstraling, daarom kan er in de keuken ook gekozen worden voor een plafondlamp in combinatie met spotjes in de bovenste keukenkastjes. De spotjes zorgen voor voldoende lichtinval, zodat je jezelf niet in je vingers snijd tijdens het koken.91473_ringo1

Plafondlamp voor in de slaapkamer

Is er geen aparte kleedkamer, dan is er een heldere algemene verlichting nodig. Om een ontspannen sfeer te creëren kan er gekozen worden voor een plafondlamp met dimmer, zodat het licht aan de sfeer aangepast kan worden. In de slaapkamer wordt vaak ook nog een boek gelezen, mocht hiervoor de plafondlamp te fel zijn, kan er gekozen worden voor kleine lampjes op de nachtkastjes, let hierbij op dat decoratieve lampenkappen een leuke uitstraling kunnen geven, maar vaak zorgen voor een donker gedimd licht dat niet geschikt is om te lezen.plafondlamp-slaapkamer

Plafondlamp voor in de badkamer

De wastafel moet voldoende verlicht zijn, dit is immers de werkplek van de badkamer. In veel badkamers komt de verlichting via plafondlampen, maar bij voorkeur komt het licht in de badkamer van de zijkant. Dit heeft mede te maken doordat er hierdoor geen schaduwen ontstaan, of weerkaatsingen in de spiegel die verblindend en storend ervaren kunnen worden.

De badkamer verdient extra toezicht en veiligheid als het om verlichting gaat, doordat de badkamer een vochtige ruimte is met condensvorming is het zeer belangrijk dat plafondlampen, en plafonnières spatwaterdicht zijn. Dit kan nagelezen worden op de verpakking, waarin de plafondlamp of plafonnière zich bevindt.

Badkamer2