Een hanglamp kan een interieur maken of breken daarom is het belangrijk je even goed te verdiepen in wat er allemaal mogelijk is. Met een mooie hanglamp in je huis maak je van wonen een gezellig feestje. Laat je verleiden door al die mooie vormen, kleuren en stijlen. Hieronder hoop ik je een eindje op weg te helpen en je een hoop inspiratie mee te geven voor de zoektocht naar de juiste lamp.

De vorm van Scandinavië

1

In de afbeelding hierboven zie je een perfecte combinatie van verlichting met de rest van het interieur. De kleur en de vorm creëren rust in de ruimte. Als je de hanglampen weg zou halen krijgt de ruimte gelijk een heel andere uitstraling. Deze lampen maken de ruimte bijzonder en de styling past perfect. Deze zijn van het merk Norman en ook nog te verkrijgen in het donker grijs. Dit is een van mijn favorieten modellen op het moment.

Gave en stoere industriële vorm

Weer helemaal terug van weggeweest, de industriële hanglamp. Hier ben ik erg blij mee, want de stoere vorm van deze hangverlichting blijft fascinerend, je waant je weer helemaal in de tijd van de industriële revolutie waar kleine fabrieken uitgroeiden tot grootschalige industrie. De fabrieken draaiden dag en nacht en zo ontstond de industriële lamp. De lampen zijn vaak voorzien van een glazen plaat aan de onderkant die bevestigd is met bijvoorbeeld grote klemmen. De afwerking is vaak grof wat helemaal past bij de industriële look. Er zijn ook modellen met de typische helderen glazen met een ribbel erin gemaakt. Je kunt kiezen voor een echte antieke modellen maar er zijn tegenwoordig ook prachtige modellen die gewoon nieuw zijn gemaakt. Je kan ook kiezen voor verschillende hipper kleuren zoals geel, rood of fel blauw.

2

Stoffen kappen saai???

Een hanglamp met een stoffen kap was vroeger saai en niet hip. Tegenwoordig is er veel meer mogelijk in soorten stof en de verschillende modellen. Hieronder zie je in het eerste plaatje een grappige variant van de ouderwetse lampenkap in een heel nieuw jasje. Met deze lamp heb je echt een eyecatcher in huis. Deze hanglamp staat garant voor een gezellige sfeer in huis.

34

In de tweede afbeelding zie je een enorme grote strakke lampen kap die juist door zijn grote maat opvalt en een super gaaf onderdeel is van het interieur. De kap geeft prachtig diffuus en gezellig licht in de kamer. Door de hanglamp is dit  echt het middelpunt van de kamer geworden. Er zijn ook hanglampen van stof in een langwerpige, vierkante of ovale vorm in allerlei kleuren en soorten stof. Het is zelf mogelijk om kappen te laten bedrukken met een foto of tekst.

De allernieuwste look

Wat zie je nu op de allernieuwste verlichtingsbeurzen?

5

De trend die eraan zit te komen zijn onder andere de draad hanglampen. Ze zijn in allerlei vormen te koop en de kleuren zijn veelal zwart, wit of koperkleur. In deze lampen worden mooie kooldraad lampen gebruikt die in verschillende vormen te verkrijgen zijn.

6

Wat al een tijdje trend is in het interieur is de Oosterse look, dit zie je nu ook terugkomen in de verlichting. Deze lampen worden helemaal met de handgemaakt in Egypte of Marokko en geven een erg mooi lichteffect in huis. Je waant je helemaal in de sprookjes van duizend en een nacht.

Ik heb geprobeerd je een beetje een beeld te geven van de verschillende mogelijkheden. Succes en veel plezier met de weg naar een nieuwe hanglamp voor in je interieur.